用新浪微博登录

只需一步,快速搞定

用新浪微博登录

只需一步,快速搞定

[转帖]秋名雪

LV 3.会员

楼主
秋名雪<BR><BR><BR>小前提 秋名雪本人是不用任何五波技及逆甩的<BR>全彎4波入 除左4連彎第一隻拖3上4之外<BR><BR>CP1 要注意既有三個位<BR>除了兩隻大彎以外 仲有第二隻彎前既小右彎<BR>第一隻彎 大約到彎前3-4個車位開始拖波+BRAKE 之後空油入彎心 見116就可以俾油 出彎約120<BR>之後就係第二隻彎前的小彎 果隻彎多人都放油的 但小弟是盡油入的<BR>入法係扭少少左就即時扭右入<BR>第二隻彎都係同第一隻彎入法一樣 但係就要BRAKE到114 先至俾油 118左右出<BR>到CP前應該有140<BR><BR><BR>CP2 要注意既位有四個<BR>先講CP2第一隻彎 呢隻同之前既彎一樣入法 我無睇彎心 大約有114左右 因為出彎有117<BR>到直路前大彎 呢隻絕對影響你CP2既時間<BR>呢隻彎就落DD BRAKE 直油到彎心俾油 彎心約110 我最快可以114出<BR>三連彎入法如下 第一隻彎走外線 放少少油入 143出 之後第二隻扭完快咁放少少油入第三隻 約142-143出(視乎線位而定)<BR>死右就要見紅線提早BRAKE定 又係彎心俾油 約117出<BR><BR>CP3特別要留意三線彎 彎心118出彎123 記緊要早D拖4波<BR>4連彎第一隻拖3上4 104左右出彎 第二隻入彎前放少少油 113出 之後果隻少BRAKE 唔記得幾多出 尾彎全油 118出<BR><BR>CP4 第一隻彎少BRAKE 唔記得幾多出彎LU<BR>第二隻要早D轉 全油入 123出<BR>之後到煙花彎 早D放油 同埋拖波 先可以入到彎心 130出<BR>尾2隻彎到前祇有有154+ 早D放油入彎心見147-8就俾油 之後尾彎同煙花彎入法一樣 但不用拖波 141出<BR><BR>

LV 2.会员

沙发
还行啊。适合我这样的新人

LV 6.会员

QQ
板凳
GC8 V我的未来&nbsp; GC8 V我的未来[em02]
ID:DEATH

LV 7.会员

地板
做人要厚道,看贴要回复

LV 8.会员

时间是多少??